Anne - Kiitos sinulle Joonas!

Päätettiin Annen kanssa vähän vertailla kummalla on isompi hauis, vaikkei me hauis edellä olla tätä valmennusta mentykään. Voisin tähän alkuun taustoittaa sen verran että kävin viime vuonna psyykkisen valmentajan koulutuksen ja Anne oli minun harjoitusasiakkaani. Käytimme muutamia treenikertoja syksyn aikana pelkästään jutusteluun. Mulla itsellä on sellainen fiilis että tällä hetkellä Anne on ihan eri nainen kuin silloin kun vajaa 2 vuotta sitten aloitti valmennuksessani.

Sain sähköpostia Annelta ennen vuoden vaihdetta ja tuo alla oleva teksti herkisti näin karskin valmentajankin.

"Haluan kiittää sinua tästä vuodesta ja oikeastaan edellisistä melkein kahdesta vuodesta. Yksi suurista muutoksista tänä aikana on ollut se, miten liikkumisesta on tullut osa minun elämääni. Lisäksi olen oppinut sinulta sellaisia koko elämään vaikuttavia asioita, joista on tullut merkittävä osa sitä, miten toimin. Suurin oivallus on ollut se, miten iso rooli liikkumisessa, syömisessä, työnteossa ja vapaan vietossa on jaksamisella - ja miten sitä on jaettava tasaisesti kaikkialle. Enää en laita "kaikkia munia samaan koriin" ja tuuttaa työpäivään kaikkea energiaani. Se näkyy todella paljon muussa elämässä ja vaikuttaa siihen miten jaksan kokkailla ja käydä salilla. Ilman tätä oppia olisin todennäköisesti tuntenut huonoa omaatuntoa ja syyllisyyttä siitä, että en taaskaan saa liikuttua.

Syöminen on myös muuttunut - ja parasta on, että siihen ei ole tarvinnut luopua mistään. Edelleen herkuttelen, nyt mielitekoja vain on paljon harvemmin kuin aiemmin. Kokkailen ahkerasti, mutta osaan päivän aikana suunnitella, mitä syön niin että ei tule nälkää ja jaksan hyvin.

Luottamus omaan tekemiseen ja siihen, että tämä on pysyvää, ei ole vielä kovin korkealla, mutta annetaan sen hiljalleen kasvaa. Mihin tässä kiire on. Eikös se tavoite ollut alun perin siellä "80-vuotiaana reissussa ilman rollaattoria"?

Sinä olet ollut minulle tosi tärkeä tuki ja kestänyt kaiken kiukuttelun ja ahdistuksen. Ja ymmärtänyt silloin, kun on ollut tosi huonoja päiviä. Minun nähdäkseni sinä teet valmennusta sellaisella otteella, jossa jokainen on yksilö ja treenin lisäksi tärkeää on elämä sen treenin ympärillä. Minulle tuo kokonaisvaltainen ote on ollut juuri se ratkaiseva tekijä. Tämä ei ole ollut vain saliryhmä - tämä on ollut uuden, omannäköisen arjen opettelua. Kaksivuotinen elämänkoulu, joka vielä jatkuu. Kiitos."

Kiitos Anne itsellesi, hienon matkan olet tehnyt, ja se jatkuu edelleen!