Soila - Hyvä olo pienillä muutoksilla

Vapaiden painojen puolella ladataan tottunein ottein levyjä tankoon. Voiton asiakas Soila Laurio on tullut treenaamaan valmentajansa Mikon johdolla.

Soila asettuu penkille ja nostaa tangon suorille käsille. Tanko laskeutuu tasaisesti kohti naisen otsaa ja takaisin ylös. Otteet ovat varmat ja ilme keskittynyt.

Kolmikymppinen Soila on harrastanut monipuolisesti liikuntaa koko ikänsä. Eri joukkuelajit sekä ratsastus ovat olleet naisen intohimo jo vuosia. Nykyisin kuntosaliharjoittelun lisäksi hän pelaa salibandya.

Soila on ollut yksilövalmennuksessa mukana puoli vuotta. Päätös valmennusasiakkuudesta tuli yrityksen ja erehdyksen kautta. ”Kävin puolisen vuotta salilla ja ryhmäliikunnassa omien ohjeiden mukaan”, hän kertoo. ”Sitten totesin, että nyt tämä räpeltäminen saa riittää”, hän naurahtaa.

Jo ennestäänkin urheilullinen nainen tahtoi saada lisää lihasta ja vyötärölle kertynyttä rasvaa vähemmäksi kuntosaliharjoittelun avulla. ”Periaatteessa tiesin, miten tulisi syödä, mutta en sitten kuitenkaan. Saliharjoittelusta minulla oli jonkinlainen perusosaaminen ennestään”, Soila kertoo.

Pian hän sopi ajan valmennuskonsultaatioon. Ensimmäinen tapaaminen valmentajan kanssa jännitti. ”Tuntui, että olen niin huonossa kunnossa ja saamaton. Ensitapaamisella mietittiin, mitä tavoitteita minulla on ja millaisella valmennuksella niihin päästään”, hän kertoo. Tavoitteiden asettaminen ei ollut helppoa, sillä Soilalla ei ollut vielä tuossa vaiheessa selkeää kuvaa, mihin kaikkeen hän pystyy.

Tavoitteet alkoivat kirkastua, ja Soila ryhtyi Mikon avustuksella töihin. Valmennuspäätös ei ole kaduttanut päivääkään. ”Olen saanut valmennuksesta niin paljon”, Soila kertoo. Valmennuksen myötä ruokailurytmi ja saliharjoittelun tekniikat ovat hioutuneet Soilalle sopiviksi. Pienillä muutoksilla hän on saavuttanut tärkeimmän tavoitteensa: hyvän olon.

Teksti ja valokuvaus Minna Kumpulainen