CINDY - Olen tykästynyt Voittoon

Cindy liittyi Voiton joukkoihin vuonna 2016. Sisukas nainen tuli tutustumaan liikuntakeskuksen tiloihin kavereidensa mukana, sillä hän halusi vaihtaa kuntosalia sijainnin vuoksi. Aiemmin Cindy on käynyt neljällä eri salilla Oulussa. ”Olen tykästynyt Voittoon”, hän kertoo. ”Sijainti, hinta ja rauhalliset treeniajat varsinkin aamuisin ja viikonloppuisin ovat iso plussa”, aamuihmiseksi itseään kuvaileva nainen kertoo.

Cindylle yksi tärkeä tekijä kuntosalilla on esteettömyys. ”Tutustuessani uuteen paikkaan katson aina tarkkaan, löytyykö salilta säädettäviä laitteita, sillä irrallisten painojen lisääminen laitteisiin on minulle aika haastavaa.” Isommilta haavereilta ja kommelluksilta nainen kertoo säästyneensä, mutta joskus laitteisiin ladatut raskaat painot meinaavat nostaa pienikokoisen naisen ilmaan.

Fyysisten haasteiden lisäksi savolainen sisupussi taistelee paniikkihäiriön kanssa. ”Kun kuusi vuotta sitten aloin käydä salilla, oli se todella jännittävää”, Cindy kertoo. ”Voitossa tajusin aika pian, ettei ketään kiinnosta minkä näköistä porukkaa täällä käy. Se on ollut hyvä asia”.

Nykyisin paniikkihäiriö on niin luontainen osa hänen elämäänsä, ettei kohtauksiin enää kiinnitä paljoa huomiota. Ulkopuolinen ei huomaa niitä välttämättä lainkaan. ”Liikunta tuo niin paljon hyvää oloa, että sekin auttaa kohtausten hallinnassa”, hän sanoo.

​​​​​​​Kavereiden kuntosaliharrastus on jäänyt sikseen, mutta Cindy on päättänyt jatkaa Voitossa käymistä yksin. Ajan myötä muut aamutreenaajat ovat tulleet tutuiksi. Tuttuja kasvoja tervehditään, mutta pääosin kaikki keskittyvät tekemään kuntosalilla omia juttujaan. Osa kanssatreenaajista tervehtii Voiton ulkopuolellakin.

Teksti ja kuva Minna Kumpulainen